Kaiser Stovka udiareň – recenzia

Skriňová elektrická udiareň z nerezovej ocele disponuje výhrevným telesom s výkonom až 2 000 W, pričom maximálna teplota sa pohybuje okolo 150 °C. Teplotu pomáha regulovať vstavaný termostat. Ako palivo je možné využiť drevnú štiepku či drevo. Na kúrenie drevom stačí vytiahnuť zásuvku s výhrevnou špirálou. Kapacitne sa do tohto zariadenia zmestí naraz 10-15 kilogramov mäsa. V balení nájdete aj rovný a vlnkový rošt, „S“ háčiky, „U“ háčiky, vstavaný teplomer, misu na odkvapkávanie a 500 gramov bukovej štiepky.

Publikované: 02.12.2022
Aktualizované: 25.04.2024
Obsah článku:

Kaiser Stovka

Elektrická udiareň, výkon 2 000 W, max. teplota 150 °C, palivo – drevo, drevná štiepka, integrovaný termometer a bohaté príslušenstvo

Pozrieť najlepšiu ponuku

Elektrická udiareň Stovka vychádza z menšieho modelu Kaiser Päťdesiatka. Disponuje dvakrát väčšou kapacitou na údenie. Do komory na údenie sa naraz zmestí až 25 pstruhov strednej veľkosti, približne 50 klobások alebo okolo 15 kilogramov mäsa. Väčšie rozmery (110 x 39,5 x 27 cm) dvojposchodovej skrinky umožňujú údenie dlhších rýb (šťúk a úhorov). Aj napriek tomu, že zariadenie nedisponuje digitálnym ovládaním, obsluha je jednoduchá.

Vysoký výkon a dlhá životnosť

Skriňová udiareň je skonštruovaná z nerezovej ocele, ktorá zaručuje dlhú životnosť zariadenia. Tento model má výkonné výhrevné teleso, resp. výhrevnú špirálu (2 000 W), ktorá dokáže s pomocou drevnej štiepky vyhriať komoru na údenie v priebehu niekoľkých minút. Ako palivo je možné použiť i drevo, no najskôr je potrebné vytiahnuť univerzálnu zásuvku na elektrické údenie, ktorá obsahuje spomínanú výhrevnú špirálu.

Kaiser Stovka recenzia

Okamžitá pripravenosť vďaka praktickej výbave

Pracovná teplota udiarne sa zväčša pohybuje okolo 60 až 110 °C pri údení teplým dymom. Avšak existuje možnosť studeného údenia, no v tom prípade sa odporúča zakúpenie generátora studeného dymu. Maximálna výhrevná teplota udiarne je 150 °C. Výrobca tiež myslel na okamžitú praktickú využiteľnosť udiarne, a preto do ceny tovaru zakomponoval výbavu v podobe jedného rovného roštu, jedného vlnkového roštu vhodného na údenie rýb, 5 háčikov v tvare „S“, rovnako tak 5 háčikov tvaru „U“, odkvapkávaciu misu a pre aj polkilový štartovací balíček jemnej bukovej štiepky.

Skúsenosti s Kaiser Stovka

Udiareň na jednej strane nezaberá veľa miesta, no na druhej strane ponúka dostatočnú kapacitu na údenie obľúbených pokrmov. Výhodou je pohodlné dopĺňanie pilín do výsuvnej misky pod komorou na údenie, ktorá by však mohla byť o niečo väčšia. Zásuvka s miskou na piliny a elektrickou špirálou sa vysúva ťažšie, ako sa môže na prvý pohľad zdať, no treba si na to len zvyknúť. Niektorým spotrebiteľom, ktorí chcú, aby proces údenia prebehol rýchlejšie, sa výkon môže zdať nízky, no prihliadnuc na cenu zariadenia je výkon viac než dostatočný.

Recenzie a skúsenosti s udiarňou Kaiser Stovka
Zdroj: Heureka.sk

Záverečné zhodnotenie

Pozitíva

Perfektné regulovanie teploty elektrickou špirálou
Ľahké vyčistenie od usadenín dymu
Rýchle údenie

Negatíva

Ťažšie sa vysúva zásuvka na piliny a elektrická špirála
Nižšia kapacita ako uvádza výrobca (max. 10 kg mäsa)
Dvere netesnia na 100 %

Typ udiarne: elektrická ● Výkon: 2 000 W ● Výrobný materiál: nerezová oceľ ● Palivo: drevo, drevná štiepka ● Rozmery: 110 x 39,5 x 27 cm (v x š x h) ● Hmotnosť: 15 kg ● Maximálna výhrevná teplota: 150 °C ● Integrovaný termometer: áno ● Digitálne ovládanie:nie ● Príslušenstvo: rovný rošt, vlnkový rošt na ryby, 5 ks „S“ háčikov, 5 ks „U“ háčikov, odkvapkávacia misa + 500 g bukovej štiepky


Testované produkty

Prečítajte si

Hodnotenie:
(80.4%)